Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu

Piha- ja puutarhasuunnitelmat

Puistosuunnittelukukat

Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha kutsuu luokseen, parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja nostaa kiinteistön arvoa. Toimiva puutarha on käyttäjiensä näköinen ja sopivan helppohoitoinen. Se kasvaa ja muuttuu käyttötarpeiden mukaan.

Pihasuunnittelun lähtökohtina ovat asiakkaiden toiveet, pihan käyttötarkoitus ja ympäristö rakennuksineen. Suunnittelija tuntee kasvit kasvupaikka- ja hoitovaatimuksineen, pihan materiaalit ja pystyy huomioimaan  ympäristöön sopivan tyylin sekä tontilla olevat säilyttämisen arvoiset asiat. Suunnittelija tuntee rakentamista koskevat määräykset ja ohjeet ja on pätevä tuottamaan pihan rakentamiseen tarvittavat asiakirjat. Suunnittelija osaa myös huomioida pihan toteuttamiseen varatun budjetin ja ehdottaa siihen sopivia ratkaisuja.

Palvelemme kaikenkokoisissa- ja tyyppisissä pihan suunnitteluun liittyvissä asioissa.

Asiakkaitamme ovat yhtä lailla kotipuutarhurit, jotka haluavat suunnittelijan kanssa miettiä yksittäisen istutusalueen uudistamista kuin uudisrakennuskohteen omistajat, jotka kaipaavat kokonaisvaltaista pihasuunnitelmaa ja -näkemystä. Suunnittelupalveluihimme kuuluvat myös parvekepuutarhat, taloyhtiöiden leikki- ja viheralueet, syötävät puutarhat, helppohoitoiset havupuutarhat, viheralueiden hoitosuunnitelmat jne.

Varaa aika suunnittelijalta:

Sähköisesti espoonlahti@puutarhanikkarit.fi tai palautelomakkeellamme >> tai jätä yhteydenottopyyntö myymälöillemme. Olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

Suunnitteluvaihtoehtoja ja hintoja

Pihan suunnittelu alkaa meillä aina konsultaatiokäynnistä, jonka perusteella saat henkilökohtaisen tarjouksen suunnittelutyöstä kustannuksineen.

Pelkkä konsultaatiokäynti saattaa riittää niille asiakkaille, jotka kaipaavat muutamiin kysymyksiin ammattilaisen näkemystä tai neuvoja tai suunnittelevat pihassaan sellaista kohennusta, johon ei tarvita kuvallisia tai kirjallisia dokumentteja.

Pihakonsultointi alkaen 169€ (sis. alv 24%)

Pihasuunnittelija tulee käymään asiakkaan pihalla ja opastaa kasvivalinnoissa sekä muissa pihaan liittyvissä ongelmissa. Konsultointikäynnistä asiakas saa aina viidenkymmenen euron arvoisen lahjakortin myymäläämme!

Pihakonsultoinnin hinnat keväällä 2017:

169€ / 1h
239€ / 2h

Lisäveloitus käytettyjen tuntien mukaan 75€ / h

Hinta sisältää 10 km matkan lähimmältä myymälältämme pihakohteeseen. Yli 10 km matkaosuudelta veloitamme kilometrikorvauksen (0,41€/km). Yli 20 km matkat –pyydä tarjous erikseen!

Luonnossuunnitelmat, istutussuunnitelmat, osasuunnitelmat

Luonnossuunnitelma on koko tai osa pihan suunnitelma, josta ilmenee toimintojen sijoittelu, kasvillisuusalueet ja pintamateriaalit pääpiirteittäin. Luonnosta varten tarvitaan asiakkaalta pohjakuva suunnittelualueesta.

Istutussuunnitelmassa esitetään yksi tai useampi kasvillisuusalue mittakaavassa ja siihen suunniteltujen kasvien lajikkeet, määrät, taimikoot ja istutustiheydet. Mukaan voidaan liittää kuvia, kasvien hoito-ohjeita tai istutusohjeita. Halutessasi saat meiltä myös tarjouksen kasveista.

Pihasuunnitelma

Yleissuunnitelmat ja toteutussuunnitelmat

Yleissuunnitelma on mittatarkka suunnitelma, josta ilmenee pihan toimintojen sijoittelu, kasvien paikat ja lajikkeet, pintamateriaalit, rakenteet ja kalusteet.

Toteutussuunnitelmassa esitetään myös kasvien istutusetäisyydet ja kappalemäärät, pintamateriaalien neliömäärät, ladontamallit ja tarvittaessa rakenne- tai detaljikuvia. Suunnitelman mukana on aina kirjallinen työselostus rakentamista varten.

Huom! Jos teetät rakennustyön urakoitsijalla tarvitset yleensä toteutussuunnitelman.

Pihasuunnitelmaan voidaan sisällyttää myös kasvien hoito-ohjeet, havainne- tai leikkauskuvia, valaisusuunnitelma, kustannusarvio jne.

Pihasuunnitelmaa varten tarvitaan aina mittakaavassa oleva pohjakuva suunnittelualueesta.

Jos et tiedä mistä kuvan saa, suunnittelija neuvoo kyllä.

Suuntaa-antavia hintoja

Luonnossuunnitelmat ja istutussuunnitelmat
Alk. 300 e

Pihasuunnitelmat
Pienet pihat (rivarit ym) alk. 800 e
Keskikokoiset pihat alk. 1200 e
Isot pihat, rinnepihat, taloyhtiöiden piha-alueet jne –pyydä tarjous erikseen!

Tarkempi hinta määräytyy aina kohteen ja suunnitelman sisällön mukaan. Saat arvion lopullisesta hinnasta pihakonsultoinnin jälkeen.

Istutustyöt ja muut pihatyöt sopimuksen mukaan
50€ sis. alv. 24%. Minimilaskutus 100€ (sis 1h+ matkakustannukset).
Pihatyöt ovat aina kotitalousvähennyskelpoisia!