Laaja valikoima viherkasveja

viherkasvit

Myymälässä on nyt laaja valikoima viherkasveja! Päivitä kotisi vihreään aaltoon! Huima trendi on nyt vihreimmillään ja viherkasveilla sisustetaan kodin kaikki sopukat. Tule löytämään oma viidakkotyylisi meiltä.

Moderniin tyyliin voit valita rehevää ja lehtevää runsautta, kuivempaa mehikasvi- ja kaktusmaailmaa tai jotain siltä väliltä.

Anna viherkasvien roikkua! Saat helposti runsautta ja kerroksellisuutta hyödyntämällä amppeleita tai esimerkiksi naavatillandsiaa.
Suloiset mehikasvit ja kaktukset pärjäävät niukalla kastelulla. Kasvin ‘unohtaminen’ on parasta mitä näille voi tehdä.
Palmuvehka pärjää hyvin myös varjoisalla paikalla. Kastele niukasti ja älä murehdi heti ruukun vaihtamista – palmuvehka viihtyy pienessä ruukussa.

10 viherpeukalon vinkkiä

  • Älä kastele liikaa, monet kasvit tapetaan varsinkin talviaikaan liialla vedellä. Voit hankkia kasvivalon, jolloin talven pimeys ei vaikuta viherkasviin samalla tavalla.
  • Suihkuta, huoneilmamme on kuivaa varsinkin talvipakkasilla.
  • Hoida kasveja talvella merileväliuoksella, se parantaa valonottokykyä ja sisältää hivenaineita.
  • Vaihda multa kevättalvella, käytä puhdasta, kasville sopivaa multaa. Hiekkapitoista multaa kaktuksille ja mehikasveille, muille esimerkiksi viherkasvimultaa.
  • Valitse sopiva ruukku, värejä ja muotoja löytyy. Älä laita liian isoa ruukkua, usein kasvit kasvattavat sen vain täyteen juuria.
  • Kastelua helpottamaan voit asentaa melkein mihin tahansa ruukkuun altakastelupohjan.
  • Kevättalvi on oivaa aika katsastaa kasvien kunto , heittää huonot pois ja hankkia uusia virkeitä kasveja tilalle.
  • Maaliskuussa aloita lannoitus. Kysy sopiva lannoite kukkakaupastasi. Jos olet vaihtanut mullan, ethän lannoita kasvia seuraavaan kahteen viikkoon.
  • Nauti kasveista, anna niiden tuoda tuulahdus raikkautta kotiisi!
Tillandsiat eli ilmakasvit ovat hauskoja viherkasveja jotka eivät vaadi multaa kasvualustaksi. Aseta valoisaan paikkaan ja sumuta tai upota kerran viikossa veteen. Pidä huoli, että vesi pääsee valumaan pois kasvista ennen kuin asetat sen takaisin paikoilleen.
Ihastuttava peikonlehti nauttii jatkuvasta suursuosiosta. Upeat liuskoittuvat lehdet ja helppohoitoisuus tekevät kasvista kiinnostavan vaihtoehdon kotiin.
Viherkasvien laajasta valikoimasta löytyy upeita värejä ja yksityiskohtaisia lehtiä. Oletko yli-innokas kastelija vai totaalinen unohtaja? Kysy puutarhurilta vinkkejä sinulle sopivaan viherkasviin.
Saviruukkuun istuttamisesta on hyötyä – huokoinen savi imee itseensä vettä, jolloin liikakastelun vaara ja juuriston vaurioituminen pienenee. Lasittamaton saviruukku kannattaa upottaa veteen ennen istuttamista. Saviruukuissa olevia kasveja kannattaa kastella hieman useammin. Voit hyvin laittaa saviruukun kauniin suojaruukun sisään, jolloin saat juuri tyyliisi sopivan sisustuselementin.
Varoitus! Harrastus on erittäin koukuttava. Myymälässä nyt laaja valikoima viherkasveja!