Lehtoakileija ‘Nora Barlow’

Lehtoakileija ‘Nora Barlow’ lumoaa kerrotuilla, kauniisti nuokkuvilla kukillaan kesä-heinäkuussa. Tähän uskomattoman upeaan akileijaan on helppo ihastua! Lehtoakileija ‘Nora Barlow’ on yksi kauneimmista kerrotuista lajikkeista.

Perustitpa sitten mökkipuutarhaa, laajennat kodin kukkapenkkiä tai kokeilet parvekeviljelyä, on akileija hyvä valinta. Perinnekasvi, joka viihtyessään tulee jäädäkseen ja leviää erilaisilla risteymillä kauniisti ympäri puutarhaa. 

Akileijat eivät ole turhan tarkkoja kasvupaikastaan. Istuta siis aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan ja nauti upeista kukinnoista. Talvehtimisessa tärkeää on multava ja vettäläpäisevä maa. Jos haluat hillitä akileijan leviämistä, kannattaa kukkavarret leikata alas kukinnan hiipuessa. Muuten saatat saada sieltä täältä putkahtelevia ihanuuksia uusilla risteymillä pihallesi. 

Akileijaa pystyy itse kasvattamaan siemenestä tai ostamaan valmiina taimena. Valmiina taimena ostettu akileija kukkii luultavasti jo ensimmäisenä vuonna. Taimia pystyy hyvin istuttamaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ensimmäistä kukintaa silmällä pitäen olisi kuitenkin hyvä, ettei uusi kasvusto pääsisi paleltumaan pakkasessa keväällä. 

Kasvi/TuoteLehtoakileija “’Nora Barlow’
Ruotsinkielinen nimi
Tieteellinen nimiAquilegia v. “Nora Barlow
VäriPunainen, pinkki, valkoinen
Kasvupaikka (valo)Aurinkoinen-puolivarjo
Kasvupaikka (maaperä)Läpäisevä maa
Kukinta-aikakesä-heinäkuu
Kasvuvyöhyke
Kasvukorkeus70-80 cm
Täysimittainen koko80 cm
Istutusväli30-40 cm