Lehtoakileija ‘Christa Barlow”’

Lehtoakileija ‘Christa Barlow’ kukkii kauniisti kerrotuilla ja vaaleanpunaisilla kukilla kesä-heinäkuussa. 

Perustitpa sitten mökkipuutarhaa, laajennat kodin kukkapenkkiä tai kokeilet parvekeviljelyä, on akileija hyvä valinta. Perinnekasvi, joka viihtyessään tulee jäädäkseen ja leviää erilaisilla risteymillä kauniisti ympäri puutarhaa.

Akileijat eivät ole turhan tarkkoja kasvupaikastaan. Istuta siis aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan ja nauti upeista kukinnoista. Talvehtimisessa tärkeää on multava ja vettäläpäisevä maa. Jos haluat hillitä akileijan leviämistä, kannattaa kukkavarret leikata alas kukinnan hiipuessa. Muuten saatat saada sieltä täältä putkahtelevia ihanuuksia uusilla risteymillä pihallesi.

Akileijat pystyy itse kasvattamaan siemenestä tai ostamaan valmiina taimena puutarhamyymälästä. Valmiina taimena ostettu akileija kukkii luultavasti jo ensimmäisenä vuonna. Taimia pystyy hyvin istuttamaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ensimmäistä kukintaa silmällä pitäen olisi kuitenkin hyvä, ettei uusi kasvusto pääsisi paleltumaan pakkasessa keväällä. Lehtoakileija ‘Christa Barlow’ on romanttinen vanhanajan perenna.

 

 

Kasvi/Tuote Lehtoakileija “Christa Barlow”
Ruotsinkielinen nimi
Tieteellinen nimi Aquilegia v. “Christa Barlow”
Väri Vaaleanpunainen
Kasvupaikka (valo) Aurinkoinen-puolivarjo
Kasvupaikka (maaperä)
Kukinta-aika kesä-heinäkuu
Kasvuvyöhyke
Kasvukorkeus 70-90 cm
Täysimittainen koko 70-90 cm
Istutusväli 30-40 cm