Nurmikon siemenseoksen valinta

Nurmikon siemenseoksen valinta

Nurmikon ulkonäkö ja kestävyys riippuu oleellisesti siitä, miten huolellisesti se on perustettu. Kun lisäksi on tehty oikea nurmikon siemenseoksen valinta, hoidolla selviää tulevina vuosina varsin vähällä.

Hyvä nurmikko on tuuhea, kauniin vihreä ja kestää kulutusta. Se on hillittykasvuinen, jolloin ei tarvita jatkuvaa leikkausta. Lisäksi hyvä nurmikko on poudankestävä, talvenkestävä, taudinkestävä ja vihertyy aikaisin keväällä. 

Nurmikkosiemenseokset sisältävät vähintään kahta eri lajia, millä varmistetaan nurmikon menestyminen erilaisissa olosuhteissa. Yleisimmin käytettyjä lajeja ovat puna- ja puistonata sekä niittynurmikka. Nadat sietävät kuivuutta ja osittaista varjoa, niittynurmikka taas kestää kulutusta ja on erittäin talvenkestävä.

Tärkeintä on että valitaan käyttötarkoitukseen sopiva seos. Täydelliselle puttausnurmikolle valitaan erilainen seos kuin harvoin leikattavalle kukkanurmelle. Hyvälaatuisen seoksen valinta on aina edullisinta, koska leikkuutarve on vähäisempi, kestävyys parempi ja tarvittava siemenmäärä pienempi.

Tutustu, mitä erilaisia nurmikkoseoksia on:

 Nurmikkoseokset

Hae oma nurmikkoseoksesi:

KATSO LÄHIN MYYMÄLÄSI