Kärhöt
Aseta astiataimena oleva kärhö vesiämpäriin kuopan kaivamisen ajaksi. Kuopan tulee olla vähintään 50 x 50 cm syvä ja leveä. Ruukkupaakun yläreunan on jäätävä vähintään 10 cm maanpinnan alapuolelle. Istuta kärhö ravinteikkaaseen multaan, kuten perenna- ja ruusumultaan. Kun olet istuttanut kärhön, leikkaa se 20-30 cm korkeudesta ensimmäisten haaroittumien yläpuolelta. Tämä haaroittaa kasvia lisää, ja saat nauttia upeasta kukinnosta tulevaisuudessa. Lisäksi kasvi voi käyttää energiansa jurtumiseen.
Paras aika kärhöjen istuttamiselle on keväällä tai syksyllä. Mikäli istutat kesällä, varaudu kastelemaan enemmän.
Kärhöt viihtyvät suojaisalla paikalla. Tärkeää on saada valoa ja lämpöä kukille, mutta juuret viihtyvät viileässä ja kosteassa. Voit suojata juuria istuttamalla maanpeiteperennoja. Tärkeää on kuivumisen estäminen. Kärhöt ovat kalkinsuosijoita, joten vuosittainen kalkitus kevätlannoittamisen yhteydessä voimistaa juuria ja kukintaa.
Kärhöjen leikkaamissa on tärkeää leikata oikeat lajikkeet oikeaan aikaan vuodesta, jotta kukinta ei häiriinny. Ne kärhöt, jotka kukkivat juhannuksen jälkeen, täytyy leikata joka vuosi noin 20-100cm maanpinnasta. Näitä aman vuoden kukilla kukkivia kärhöjä ovat mm. tarhaviinikärhö (C.viticella), lyhtykärhö (C.texensis) ja kellokärhö C. integrifolia)
Edellisen vuoden versoilla kukkivia lajikkeita ei leikata, kuin kuivuneita poistettaessa. Näitä ovat mm. alppikärhö (C. alpina), kruunukärhö (C.macropetala), siperiankärhö (C. sibirica), vuorikärhö (C. montana), loistokärhöt (C. patens).
Remontoivia eli useammat kukat kesässä tuottavia lajikkeita voidaan leikata tarvittaeesa. Näitä lajikkeita ovat mm. tiukukärhöt (Clematis x diversifolia), kiinankeltakärhö (C. tangutica), lumikärhö (C. ’Summer snow), jalokärhöt (C. Jackmanii, C. C. Lanuginosa, C. patens)