Search
Close this search box.

Kärhöt

Aseta astiataimena oleva kärhö vesiämpäriin kuopan kaivamisen ajaksi. Kuopan tulee olla vähintään 50 x 50 cm syvä ja leveä. Ruukkupaakun yläreunan on jäätävä vähintään 10 cm maanpinnan alapuolelle. Istuta kärhö ravinteikkaaseen multaan, kuten perenna- ja ruusumultaan. Kun olet istuttanut kärhön, leikkaa se 20-30 cm korkeudesta ensimmäisten haaroittumien yläpuolelta. Tämä haaroittaa kasvia lisää, ja saat nauttia upeasta kukinnosta tulevaisuudessa. Lisäksi kasvi voi käyttää energiansa jurtumiseen.

Paras aika kärhöjen istuttamiselle on keväällä tai syksyllä. Mikäli istutat kesällä, varaudu kastelemaan enemmän.
Kärhöt viihtyvät suojaisalla paikalla. Tärkeää on saada valoa ja lämpöä kukille, mutta juuret viihtyvät viileässä ja kosteassa. Voit suojata juuria istuttamalla maanpeiteperennoja. Tärkeää on kuivumisen estäminen. Kärhöt ovat kalkinsuosijoita, joten vuosittainen kalkitus kevätlannoittamisen yhteydessä voimistaa juuria ja kukintaa.

Kärhöjen leikkaamissa on tärkeää leikata oikeat lajikkeet oikeaan aikaan vuodesta, jotta kukinta ei häiriinny. Ne kärhöt, jotka kukkivat juhannuksen jälkeen, täytyy leikata joka vuosi noin 20-100cm maanpinnasta. Näitä aman vuoden kukilla kukkivia kärhöjä ovat mm. tarhaviinikärhö (C.viticella), lyhtykärhö (C.texensis) ja kellokärhö C. integrifolia)

Edellisen vuoden versoilla kukkivia lajikkeita ei leikata, kuin kuivuneita poistettaessa. Näitä ovat mm. alppikärhö (C. alpina), kruunukärhö (C.macropetala), siperiankärhö (C. sibirica), vuorikärhö (C. montana), loistokärhöt (C. patens).

Remontoivia eli useammat kukat kesässä tuottavia lajikkeita voidaan leikata tarvittaeesa. Näitä lajikkeita ovat mm. tiukukärhöt (Clematis x diversifolia), kiinankeltakärhö (C. tangutica), lumikärhö (C. ’Summer snow), jalokärhöt (C. Jackmanii, C. C. Lanuginosa, C. patens)

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.