Search
Close this search box.

Lannoitus

Lumien sulettua on aika lannoittaa ja kalkita puutarha. Tee kevätlannoitus kosteaan maahan tai kastele lannoittamisen päälle. Lannoitus antaa extra boostin
uuteen kasavukauteen. Eri tarkoituksiin on olemassa erilaisia lannoitteita, nurmikolle typpipitoisempaa ja hedelmä- ja marjakasveille sekä kivikkoperennoille niukkatyppisempää. Muista lannoittaa erityisesti ruusut, kärhöt, vihannekset sekä hedelmä- ja marjakasvit Lannoitettu, vahvassa kasvussa oleva nurmikko pystyy kilpailemaan paremmin mm. sammalta vastaan. Tarkista oikea annostus aina pakkauksen kyljestä.

Kalkitus parantaa ravinteiden liukenemista kasveille edullisempaan muotoon. Kalkin tarve riippuu maan pH:sta. Normaali kasvialusta on hyvä kalkita vähintään kolmen vuoden välein, n. 30 kg /100 m². Jos maa on hapanta, kalkkia pitäisi levittää jopa 40-80 kg /100 m². Älä kalkitse happamassa viihtyviä alppiruusuja, pensasmustikoita, hortensioita ja atsaleoita.

Syyslannoitteilla varmistat kasvien talvenkestävyyden sekä seuraavan vuoden runsaan kukinnan ja hedelmänmuodostuksen. Mitä syyslannoitus käytännössä tarkoittaa?

Syyslannoite on runsaasti kaliumia, fosforia ja hivenravinteita sisältävä vähätyppinen lannoite. Kaliumin avulla kylmänkestävyys paranee: juuret pystyvät ottamaan paremmin nesteitä, lehdet haihduttavat vähemmän ja solunesteen jäätymispiste alenee. fosfori auttaa tuulentumista ja kukka-aiheiden muodostumista. Hivenravinteiden avulla varmistetaan tasapainoinen lannoitus ja ehkäistään puutokset.

Syyslannoitus kasvupaikalle

Syyslannoite levitetään puille, pensaille, marja-ja hedelmäkasveille syksyllä elokuun puolivälin jälkeen. Paras vaikutus saadaan, kun syyslannoite annetaan hyvissä ajoin ennen lehtien putoamista. Näin kasvit saadaan siirtymään talvilepoon oikeaan aikaan.

Kesälannoitus on tärkeää, kun kasvi on istutettu pieneen ruukkuun. Esimerkiksi kesäkukkien kukintaa voi pidentää kasteluveden mukana annettavalla lannoitteella. Lisäksi ruusut, kasvikset ja kärhöt nauttivat suuresti lannoittamisesta.

Kasviryhmät

 • Kesäkukka
 • Havurodo
 • Kukka
 • Viherkasvi
 • Nurmikko
 • Marjat ja hedelmäpuut
 • Ruusu
 • Kärhöt
 • Kukkasipulilannoite
 • Peruna ja juures
 • Yrtti- ja taimilannoite
 • Biolan
 • Kekkilä

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.