Ruusujen ja ruusupenkkien talvisuojaus

Peitä ruusut ja penkit KEKKILÄN TALVISUOJALLA. Se on valmistettu erikoiskuivatusta ja vettä hylkivästä turpeesta. Turpeen voi käytön jälkeen keväällä käyttää maanparannukseen tai kompostin väliaineena.

Ryhmäruusujen talvisuojaus tehdään peittämällä ruusupenkki maan routautumisen jälkeen KEKKILÄN TALVISUOJALLA n.20cm paksuisella kerroksella. Leikkaa ruusuista vain kukkatertut pois, varsinainen leikkaus tehdään vasta keväällä. Talvisuoja poistetaan keväällä, kun routa on sulanut koko juuristokerroksesta ja ruusujen silmut alkavat turvota.

Köynnösruusut ja jalokärhät lasketaan alas säleiköstä tai taivutetaan säleikköineen maahan ja peitetään kuten ryhmäruusut mutta jos alaslasku ei onnistu niin peitetään versot pakkaspeitolla ja juuristo talvisuojalla.

Arat perennat peitetään KEKKILÄN TALVISUOJALLA n.10cm kerroksella. Etenkin vähälumisena talvena suojaus on erityisen tärkeä ja penkitkin näyttävät siisteiltä. Perennat kannattaa leikata vasta keväällä. Kauniit siemenkodat ovat koristeellisia talvella ja keväällä leikaten estetään veden pääsy talven aikana putkimaisten varsien sisään. Perennat on aika jakaa, kun ne vähentävät kukintaansa.

Nyrkkisääntönä on että keväällä kukkivat jaetaan syksyllä ja syksyllä kukkivat keväällä.