Yritys ja henkilöt Puutarhanikkarit – Taimia Oy & Kartanon Kukkatarha Oy

Yritys ja henkilöt Puutarhanikkarit – Taimia Oy

Puutarhanikkarit on vireä ja palveleva puutarha-alan erikoisliike. Puutarha-alan suomalaisena perheyrityksenä haluamme varmistaa, että saatavillasi on laaja valikoima parhaita mahdollisia tuotteita ja ystävällistä, asiantuntevaa palvelua.“Pyrimme siihen, että meillä on aina helppo ja mukava asioida.”

Yrittäjät Katja ja Teemu Nikkari

Virallinen toiminimi:
Taimia Oy Heiskanen & Nikkari

Aputoiminimi:
Puutarhanikkarit

Puutarhanikkarit Katja ja Teemu Nikkari

 

Puutarhanikkarit Taimia Oy toimintaperiaatteet

Puutarhanikkarit Taimia oy:n toimintaperiaatteisiin on kuulunut toiminnan alusta alkaen suomalaisen puutarhakulttuurin rakentaminen, edistäminen ja kehittäminen. Suosimme lähikukkia ja kotimaisia taimia ja käytämme aina kun mahdollista lähialueen viljelijöitä ja tavarantoimittajia. Meillä on pitkäaikaiset suhteet sekä johtaviin kotimaisiin taimistoihin että erikoistuneisiin pienviljelijöihin. Tavoitteenamme on aina ollut suomalaisten lajikkeiden ja tuotannon edistäminen ja vahvistaminen. Yhteistyömme kotimaisessa puutarhatuottajien joukossa on vakiinnuttanut paikkansa kuluneiden vuosikymmenten aikana. Toimimme perheyrityksenä, jonka keskeisenä tavoitteena on kasvaa kannattavasti toimimalla vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. Yrittäjähenkisyys, joustavuus ja dynaamisuus ovat leimallisia piirteitä toiminnallemme.

 

Puutarhanikkarit, Taimia Oy, kolme vuosikymmentä

Puutarhanikkarit Taimia oy viettää tänä vuonna 2017 toimintansa 35-vuotisjuhlaa. Yrityksen omistavat ja sitä johtavat toisen polven yrittäjät Teemu ja Katja Nikkari ja kolmas sukupolvi on jo yritystoiminnassa mukana. Puutarhanikkarit Taimia oy on puutarhayritys, jolla on kolme puutarha-alan erikoismyymälää Espoossa ja Helsingissä. Aikaisempina vuosina toimintaamme kuului myös yli 1000 m2 kasvihuoneviljelmä.
Taimia oy:n perustaja Antero Heiskanen, joka on Katja Nikkarin isä, on yksi puutarhakauppiaiden perustajajäsenistä ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja ja jäsen. Hän osallistui aktiivisesti uransa alkuvaiheessa mm Tapiolan puutarhakaupungin rakentamiseen.

 

Puutarhanikkarit, Taimia Oy palvelut ja vaikuttaminen

Puutarhanikkarit Taimian toimintaan kuuluu vähittäiskaupan lisäksi viherrakentamiseen liittyvä puutarhasuunnittelu ja vaativien viherrakentamiskohteiden urakointi ja toteuttaminen. Suunnittelemme ja toteutamme mallipihoja messuille, yrityksille sekä yksityisille täyden palvelun periaatteella. Toimintamme käsittää suunnittelun, toimitukset, perustamisen, istutukset ja viimeistelyn.
Olemme aktiivisesti mukana sekä suomen taimistoviljelijöiden toiminnassa että Suomen puutarhakauppiaiden yhdistyksessä. Toimitusjohtajamme Katja Nikkari toimii puutarhakauppiaiden hallituksen puheenjohtajana.
Olemme harjoittaneet yli 30 vuoden ajan puutarhakasvien ja tarvikkeiden maahantuontia ja kansainvälistä yhteistyötä. Osallistumme vuosittain kansainvälisiin messuihin, tutustumme mallipuutarhoihin ympäri Eurooppaa ja olemme luoneet vakiintuneet yhteistyö- ja liiketoimintasuhteet useissa Euroopan maissa toimiviin puutarha-alan toimijoihin. Tärkeimmät yhteistyökumppanimme Suomen lisäksi löytyvät Ruotsista, Tanskasta, Saksasta, Englannista ja Hollannista.

 

Puutarhanikkarit, ympäristö ja yhteiskuntavastuu

Energia- ja materiaalitehokkuuden sekä toiminnan ekologisuuden jatkuva kasvattaminen on meille tärkeää. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi kaiken myymäläjätteen kierrätyksenä, lähituotannon suosimisena sekä esimerkiksi kierrätettävien taimistoruukkujen käyttämisenä. Kannatamme toiminnassamme sekä yhteiskunnallista että sosiaalista vastuuta. työskentelemme yhteistyössä puutarha-alan oppilaitosten kanssa kouluttaen opiskelijoita ja harjoittelijoita käytännön työtehtäviin. Toimimme myös integroivana työnantajana työllistämällä vajaatyökykyisiä henkilöitä toiminnassamme.
Puutarhanikkarit henkilökunta Espoo Helsinki

Puutarhamyymälä Herttoniemi Puutarhanikkarit

Puutarhamyymälä sisältä Herttoniemi Puutarhanikkarit

Puutarhamyymälänäkymä Herttoniemi Puutarhanikkarit