Lehtoakileija ‘“Black Barlow’

Lehtoakileija “’Black Barlow’
Lehtoakileija ‘“Black Barlow’ kukinto on kerrottu ja tumman violetti, lähes musta. Viihtyy parhaiten hyvin läpäisevässä maassa.

Perustitpa sitten mökkipuutarhaa, laajennat kodin kukkapenkkiä tai kokeilet parvekeviljelyä, on akileija hyvä valinta. Perinnekasvi, joka viihtyessään tulee jäädäkseen ja leviää erilaisilla risteymillä kauniisti ympäri puutarhaa. 

Akileijat eivät ole turhan tarkkoja kasvupaikastaan. Istuta siis aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan ja nauti upeista kukinnoista. Talvehtimisessa tärkeää on multava ja vettäläpäisevä maa. Jos haluat hillitä akileijan leviämistä, kannattaa kukkavarret leikata alas kukinnan hiipuessa. Muuten saatat saada sieltä täältä putkahtelevia ihanuuksia uusilla risteymillä pihallesi. 

Akileijaa pystyy itse kasvattamaan siemenestä tai ostamaan valmiina taimena. Valmiina taimena ostettu akileija kukkii luultavasti jo ensimmäisenä vuonna. Taimia pystyy hyvin istuttamaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ensimmäistä kukintaa silmällä pitäen olisi kuitenkin hyvä, ettei uusi kasvusto pääsisi paleltumaan pakkasessa keväällä. 

Kasvi/Tuote Lehtoakileja “Black Barlow”
Ruotsinkielinen nimi
Tieteellinen nimi Aquilegia v. “Black Barlow”
Väri Violetti
Kasvupaikka (valo) Aurinkoinen-puolivarjo
Kasvupaikka (maaperä) Läpäisevä maa
Kukinta-aika
Kasvuvyöhyke
Kasvukorkeus 70-80 cm
Täysimittainen koko
Istutusväli