Search
Close this search box.

Pionit

Pionit voi istuttaa puutarhaan milloin tahansa. Kevät- ja kesäistutusta suositaan, jotta pionilla on aikaa juurtua uuteen kasvupaikkaan.
Pioni ei pidä siirtelystä, joten taimen annetaan mielellään kasvaa samalla paikalla jakamatta useita vuosia. Istutukseen kannattaa panostaa, silloin saadaan aikaan vuosien runsas kukinta.
Pionit viihtyvät parhaiten aurinkoisella paikalla, puolivarjokin käy. Mullan syvyys on vähintään 50 cm, vettä läpäisevä maa. Jos maa on savinen, suositaan kohopenkkiä. Laita kuopan pohjalle lannoitetta, esim luujauhoa ja kanankakkaa. Lannoitteiden päälle lisätään maata. Kastele ja tiivistä maa. Älä suihkuttele pioneita, sillä liika kosteus mädättää nuput ja altistaa kasvitaudeille. 

Poista ruukku ja istuta samalle syvyydelle, jossa pioni on ruukussa kasvanut. Rinne- tai kohopenkki on aina hyvä vaihtoehto.
Kastele istutuksen jälkeen. Tämän jälkeen pionia kastellaan vain tarvittaessa, ehkä muutama kerta kesässä, mieluummin liian vähän kuin liikaa.

Tarhapionit, hybridit, useat luonnonlajit ja puuvartiset pensaspionit ovat herkempiä liialliselle kosteudelle. Näille paras kasvupaikka on aina koho- tai rinnepenkki tai hyvin salaojitettu maa. Istutuskuoppaan ja maan pinnalle voi lisätä hiekkaa. Istutukseen valitaan mahdollisimman hiekkapitoinen multa, esim. Kekkilän puutarhamulta sopii hyvin.
Pioneita ei tarvitse kalkita, eikä niille suositella lisättävän orgaanisia lannoitteita, kompostia tai turvetta. Hiekkaa ja soraa voi aina lisätä maa-ainekseen.
Puuvartiset pioni ( pensaspionit ) istutetaan n 10 cm syvemmälle ja Itoh-pionit n 5 cm syvemmälle.
Kukinnan jälkeen kuihtuneiden kukkien ja siemenkotien poistaminen nopeuttaa juuriston kehitystä.

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.