Search
Close this search box.

Havut

Havupuut muodostavat pihan ikivihreän rungon. Vaihtelevat muodot ja värit tuovat mielenkiintoa pihaan. Eri havulajikkeiden kasvupaikkatoiveet vaihtelevat. Suurin osa, kuten hemlokit, katajat, kuuset, männyt ja tuijat, viihtyvät happamassa maassa. Näille lajikkeille istutukseen parasta on havurodomulta, joka on erityisesti havupuille suunniteltu kasvualusta. Poikkeuksena happamuuteen luo marjakuuset, joille käy tavallinen kalkittu puutarhamulta.
Kuivalla ja aurinkoisella paikalla viihtyvät erilaiset männyt ja katajat. Kosteammassa kasvuympäristössä viihtyvät pihdat, sembramänty, tuijat ja marjakuuset. Varjossa viihtyvät erilaiset marjakuuset, hemlokit ja tuijat.

Näin istutat astiataimen

Laita juuripaakku likoamaan vesisaaviin 30 minuutin ajaksi. Voit myös kastella paakkua runsaasti, mikäli se on liian iso.
Kaiva riittävän syvä ja leveä kuoppa, täytä se vedellä ja anna veden imeytyä. Matalille maanpeitehavuille riittää 30 cm syvä kuoppa, pensaille 40-60 cm syvä ja isoksi kasvaville havupuille 60-80 cm syvä kuoppa.
Täytä kuoppa havurodo-mullalla, poista ruukku ja istuta taimi pienelle kummulle samaan syvyyteen kuin se oli ruukussa. Jos kyseessä on paakkutaimi toimi näin: Paakun peittävä juuttikangas jätetään sen ympärille maatumaan, koska se pitää paakun ja hiusjuuriston ehjänä.
Kun taimi on kuopassa, katkaise solmut rungon ympäriltä ja jätä kangas paikoilleen. Jos paakun ympärillä on kankaan sijasta verkko, niin leikkaa se sivusta auki vasta kun taimi on jo kuopassa.

Tiivistä multa paakun ympäriltä.

Kastele reilusti ja jatkossa noin kerran viikossa, myöhemmin kahden viikon välein. Tärkeää on antaa vettä runsaasti kerrallaan, jotta juuret työntyvät syvälle maahan. Tämä auttaa kasvia kestämään kuivat kaudet jatkossa paremmin.
Istutuksen yhteydessä ei tarvitse leikata eikä lannoittaa kasveja. Lannoitus kannattaa aloittaa muutaman viikon päästä istutuksesta havulannoitteella, loppukesän istutukset voi lannoittaa syyslannoitteella.

Peitä maa kuorikatteella estämään rikkakasvit ja maan kuivuminen.

Suojaa ikivihreät havut kevättalven auringolta peittämällä ne varjostusverkolla tammi-helmikuussa aina roudan sulamiseen saakka. Kun maa on sula, voi verkot poistaa.
Lannoitetaan jatkossa aina keväällä havulannoitteella.

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.