Search
Close this search box.

Alppiruusut ja atsaleat

Ikivihreät alppiruusut ovat luonnostaan metsän aluskasveja ja viihtyvät parhaiten puolivarjoisalla tai varjoisalla paikalla. Atsaleat viihtyvät aurinkoisemmallakin paikalla, sillä ne pudottavat lehdet syksyllä, usein upean ruskan saattelemina. Alppiruusunkin voi istuttaa aurinkoiselle paikalle, jos on valmis kastelemaan kesällä ja varjostamaan taimet talvella. Maan on hyvä olla kosteaa, kuohkeaa ja hapanta, ei kuitenkaan jatkuvasti märkää. Alppiruusut ovat matalajuurisia kasveja, joten kastele aluksi reilusti: vastaistutettua taimea noin kerran viikossa vähintään ämpärillinen kerrallaan, mutta myöhemmin ne pärjäävät omillaan. Lisää uutta rodomultaa juureen vuosittain sekä tarvittaessa kuorikatetta tai maanpeitekasveja. Lannoita rodolannoitteella kahdesti: aikaisin keväällä ja kukinnan jälkeen, jolloin muodostuu uudet nuput. Suojaa ikivihreät kasvit kevättalven auringolta varjostusverkolla.

Näin istutat alppiruusun tai atsalean

Poista ruukku ja upota juuripaakku vesisaaviin ja anna seistä siellä n 30 min.
Kaiva vähintään 50×50 cm syvä ja leveä kuoppa
Täytä kuoppa happamalla havurodo-mullalla
Täytä kuoppa vedellä ja anna imeytyä
Tiivistä multa ja istuta taimi samaan syvyyteen kuin astiassa tai pienelle kummulle. Varmista, ettei taimi jää maanpintaa matalemmalle.
Tiivistä ja kastele uudelleen.
Peitä maa kuorikatteella tai istuta maanpeitekasveja ympärille estämään rikkakasveja ja veden haihtumista.
Nauti upeasta alppiruusustasi ja kiitä itseäsi hyvin tehdystä työstä !

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.