Search
Close this search box.

Palautusehdot & taimitakuu

Alapuolelta löydät lupauksemme tuotteiden laadusta, takuun voimassaolosta ja istutusohjeet. Katso jokaisen eri kasvi- ja tuoteryhmän oma istutusohjeet sivuiltamme! Otathan yhteyttä myymäläämme lisäkysymyksissä!

Leikkokukat, ruukkukukat ja kesäkukat

Takaamme, että kukkien laatu on toimitettaessa hyvä. Reklamaatio huonolaatuisista kukista on osoitettava viimeistään toimitusta seuraavana päivänä kukat toimittaneeseen myyntipisteeseen. Muistathan että kukat ovat eläviä ja tarvitsevat vettä ja sopivan lämpötilan. Emme vastaa väärin käsitellyistä kukista.

Takuuehdot

Takuun piiriin kuuluvat normaalihintaiset monivuosite pensaat, puut ja köynnökset, joiden menestymisvyöhyke on I-VII.

1) 1.4.-15.8. ostetuilla kasveille saman vuoden lokakuun 15. päivään asti,

2) 16.8.-31.11. ostetuille kasveille seuraavan vuoden kesäkuun ensimmäiseen päivään asti,

mikäli kasvi on istutettu yleisesti tiedossa olevalle menestymisvyöhykkeelleensä. Tätä aremmille tai ruukkuun istutetuille kasveille ei ole talven yli takuuta.

Talven yli takuu ei koske jalo- ja köynnösruusuja eikä Rhododenron ja Clematis sukuja eikä Viherympäristöliiton taimitakuuehtojen poissulkemia kasveja.

Huomioi kuitenkin, että syyskauden mahdollisten alennusmyyntien aikana takuu annetaan vain normaalihintaisille kasveille. Halutessaan asiakas saa talven yli takuun myös alennusmyynnissä olevalle valikoimalle maksamalla niistä täyden hinnan.

Jotta takuu olisi voimassa:

 • istutus- ja hoito-ohjeita on noudatettava
 • kasvien olosuhdevaatimuksia on noudatettava mahdollisimman hyvin
 • takuuta ei anneta kasveille, jotka istutetaan ruukkuihin, laatikoihin yms paikkoihin, tai jätetään istuttamatta
 • takuu ei kata kuljetuksen, väärän hoidon, väärän kastelun tai lannoituksen, lumen, jyrsijöiden tai tuholaisten aiheuttamia vahinkoja.


Jos olet noudattanut annettuja istutus- ja hoito-ohjeita, ja taimi on kuitenkin kuollut, ota aina ensin yhteys myymäläämme ja palauta pyydettäessä kuollut taimi kokonaisena juuripaakkuineen sekä ostokuitti osoituksena takuun voimassaolosta. Saat tilalle uuden taimen maksutta!

Säilytä ostokuitti todisteeksi takuun voimassaolosta!

Yleiset istutusohjeet

 • Ota huomioon kasvien valovaatimukset.
 • Istuta oikeaan syvyyteen.
 • Poista muoviruukut ja -kääreet.
 • Kaiva riittävän iso kasvualusta (myyjän ohjeiden mukaan) ja käytä hyvää rikkaruohotonta multaa. Pakatuista multavaihtoehdoista löydät sopivan vaihtoehdon jokaiselle kasville.
 • Tiiviillä savimailla istuta aina kohopenkkiin.
 • Älä poista havujen ja runkopuiden paakkukankaita. Avaa vain solmut, kun kasvi on istutuspaikallaan.
 • Tiivistä multa juuripaakun ympäriltä kevyesti jalalla polkien ja runsaalla vedellä 10-30 l vettä / taimi (puuvartiset kasvit) .
 • Huolehdi, ettei kasvin paakku kuivu kahden(2) viikon aikana istutuksesta, sillä vasta juurruttuaan kasvi ottaa maasta vettä. Keväällä ja kesällä kastele 10-20 l/kasvi noin 3-4 päivän välein vuoden ajan, jotta kasvi juurtuu varmasti. Varjostaminen vähentää haihdutusta.
 • Havu- ja muiden ikivihreiden kasvien talvihoidossa tärkeintä on, että kasvit ovat syksyllä saaneet riittävästi kosteutta maasta ja istutuksesta seuraavina 2-3 kevättalvena ne suojataan kuivattavalta auringonvalolta ja tuulelta, mikäli maa on roudassa. (Kysy myyjältä tarkemmin!)

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.