Hortensiat

Hortensiat tunnetaan pitkään kestävistä ja näyttävistä kukkinoistaan. Ne viihtyvät monenlaisilla paikoilla aurinkoisesta varjoisaan. Maaperän tulisi olla hyvin läpäisevä ja hapan. Älä siis levitä kalkkia hortensioille.

Laita astiataimi likoamaan vesisankoon varmistaaksesi, että taimi on kostea istuttaessa.
Kaiva taimelle 50 x 50 cm istutuskuoppa.
Täytä kuoppa hortensiamullalla tai havurodomullalla.
Kastele kuoppa ja anna veden imeytyä.
Poista ruukku ja istuta samaan syvyyteen, kuin ruukussa.
Levitä kuorikatetta hortensian juurelle. Tämä auttaa pitämään kosteutta ja estää rikkakasveja leviämästä juurelle.

Vinkki: Syyshortensian kanssa sopii hyvin aikaiset kevätkukkijat maanpeite kasviksi: pikkutalvio (vinca minor) tai kevätkaihonkukka (omphalodes verna)

Köynnöshortensia

Hydrangea anomala subsp. petiolaris

Upeat köynnöshortensiat lähtevät kiipeämään puiden runkoja tai talon seinustoja pitkin varjoisessa tai puolivarjoisessa paikassa. Ensimmäisenä vuonna ne usein keskittyvät juurtumiseen ja uuden paikan totutteluun, mutta innostuessaan kohoavat nopeasti jopa 10 metriin.

Köynnöshortensiat kukkivat pitkään ja kauniisti heinä-elokuussa. Kuihtuneita kukkia tai köynnöshortensiaa ylipäätään ei tarvitse leikata. Kerman ja valkoisen väriset kukat ovat siron kauniita ja kestävät pitkään.

Istutettaessa hortensia kannattaa upottaa hetkeksi vesisaaviin uimaan niin, että se on varmasti märkä istutettaessa. Köynnöshortensia istutetaan samaan syvyyteen ostoruukun kanssa ja tiivistä kasvusta haettaessa istutusväli on 1 m.

Köynnöshortensiaa ei tarvitse leikata, mutta halutessaan sitä voi siistiä ennen kasvuunlähtöä keväällä.

Syyshortensiat

Hydrangea paniculata

Syyshortensiat kukkivat runsaasti myöhään syksyllä, aina pakkasiin saakka. Kukintojen värisävyt muuttuvat käyden läpi mitä upeampia eri valkoisen, vihreän ja vaaleanpunaisen sävyjä lajikkeesta riippuen. Syyshortensioiden korkeudet vaihtelevat n. 150-300 cm lajikkeesta riippuen. Kaikista korkein syyshortensia on ‘Grandiflora’ joka innostuessaan saattaa kohota jopa kolmeen metriin. Sen väri vaihtelee valkoisen vihreästä vaaleanpunaiseen.

Jos haluat tiivistä pensasaitaa, istuta syyshortensiat n. 80-100 cm välein.

Syyshortensioista leikataan syksyllä kuihtuneet kukkatertut ja varsinainen hoitoleikkaus tehdään keväällä lyhentämällä reilusti viimeistä vuosikasvua. Silloin kukat tulevat syksyllä suurempina ja varret pysyvät tanakoina. Kukkaterttuja ei ole pakko leikata, mutta se on suositeltavaa ettei talven lumikerros pääse katkomaan oksia.

Jalohortensiat

Jalohortensiat kukkivat näyttävästi ja pitkään loppukesällä. Niitä löytyy useita eri lajikkeita ja kukinnon väriin vaikuttaa usein maan happamuus.

Jalohortensia Endless Summer ‘The Original’ kukkii täysin sinisenä happamassa maassa (havu-rodomulta) ja vaaleanpunaisen tai lilan sävyisenä normaalissa puutarhamullassa tai kalkitussa maassa. Lajikkeesta riippuen korkeus n. 80-120 cm ja istutusväli tiiviiseen pensasaitaan n. 70-80 cm.

Jalohortensioita leikataan mahdollisimman vähän, niistä karsitaan ainoastaan kuivuneet oksat kun lehdet ovat puhjenneet. Jos jalohortensian leikkaa alas keväällä, joutuu kukintaa odottamaan myöhään syksyllä tai se saattaa jättää kukinnan kokonaan välistä.

Pallohortensiat

Pallohortensiat kasvavat n. 100-150 cm korkeiksi pensaiksi ja aloittavat kukintansa hortensioista aikaisimmin – jo keskikesällä jatkaen sitä jopa syyskuulle saakka. Annabelle-pallohortensioiden kukinnot hurmaavat koollaan, niiden halkaisija on parhaimmillaan jopa 30 cm!

Pallohortensiat kasvavat n. 1 m korkeiksi ja istutusväli tiiviiseen pensaaseen n. 80-100 cm. Nämä hortensiat leikataan n. 50 cm korkeiksi syksyllä tai keväällä ennen kasvuunlähtöä.
Pallohortensiat kasvavat n. 100-150 cm korkeiksi pensaiksi ja aloittavat kukintansa hortensioista aikaisimmin – jo keskikesällä jatkaen sitä jopa syyskuulle saakka. Annabelle-pallohortensioiden kukinnot hurmaavat koollaan, niiden halkaisija on parhaimmillaan jopa 30 cm!Pallohortensiat kasvavat n. 1 m korkeiksi ja istutusväli tiiviiseen pensaaseen n. 80-100 cm. Nämä hortensiat leikataan n. 50 cm korkeiksi syksyllä tai keväällä ennen kasvuunlähtöä.

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.