Search
Close this search box.

Pensaat

Pensasryhmä perustetaan yhtenäiseen kasvualustaan erillisten kuoppien sijasta. Yksittäisille pensaille kaivetaan n 50x50cm kuoppa joka täytetään ravinteikkaalla kalkitulla mullalla. Kasvualustan vähimmäispaksuus on 40 cm, mutta multaa varataan isoille ja runsaasti ravinteita vaativille pensaille mieluummin noin 60 cm. Pääsääntöisesti pensaat hyötyvät runsaasta kalkituksesta, happamassa maassa (pH 4,5-5,5) pärjäävät mm alppiruusut, atsaleat, hortensiat, höyhenpensas, mahonia, pensasmustikat ja monet havukasvit. Pensaat lannoitetaan ensimmäisen kerran n 2 viikkoa istutuksesta. Kastele juuripaakku ennen istutusta ja istutuksen jälkeen ja tiivistä maa pensaan ympäriltä. Istuta lievään kohopenkkiin ja huomioi että pehmeä multa painuu vielä istutuksen jälkeen, lisää juureen syksyllä tarvittaessa multaa ettei pensas jää kuoppaan, jossa talvella tiivis jääkerros voi tuhota pensaan.

Istutussyvyys

Pensaiden astiataimet ja paakkutaimet istutetaan lähes samaan syvyyteen, missä ne ovat kasvaneet taimistolla. Juuripaakun päälle saa tulla enintään 2-5 cm multaa, jolloin taimi ei ole liian syvällä eikä toisaalta juuristo pääse kuivumaan.

Istutusleikkaus

Runsaasti haarautuneita lehtipensaita ei tarvitse leikata istutuksen yhteydessä.

Katteet

Pensaiden alle ei milloinkaan kylvetä ruohoa, vaan alusta katetaan tai siihen istutetaan maanpeiteperennoja. Pensaille sopivat karkeatkin kuori- ja hakekatteet, joita levitetään istutuksen jälkeen 5-7 sentin kerros.

Kastelu

Istutettaessa ja juurtumisaikana pensaille annetaan kerralla vettä 20-30 litraa/m2. Kuivina kausina kastellaan noin kerran viikossa, niin että juuristo kastuu koko syvyydeltään.

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.