Search
Close this search box.

Puut

Puut ovat tärkeitä puutarhassa: Ne suojaavat helteeltä ja tuulelta, varjostavat ja antavat suojaa linnuille, jotka syövät hyönteisiä. Puut ihastuttavat kauniilla kukilla, lehdillä, muodoilla ja väreillä.

Jokaiseen pihaan löytyy sopiva puu, valitaan yhdessä sopivan kokoinen ja muotoinen puu juuri sinun pihaasi.

Kaiva puulle vähintään kaksi kertaa paakkua suurempi kuoppa . Pienille puille riittää n 50×50 cm kuoppa, keskikokoisille 60-80 cm ja isoille 80-100 cm kuoppa. Neliön muotoinen kuoppa on parempi, silloin juuret eivät kierry ympyrälle. Täytä kuoppa mullalla sekoittaen kuopasta kaivettua maata ja puutarhamultaa noin 2-3 säkkiä. Isommille puille menee 3-5 säkkiä.

Täytä kuoppa vedellä ja anna sen imeytyä. Tiivistä pohjamaa. Poista ruukku ja pöyhi juuria, jos ne ovat kiertyneet ruukussa. Istuta puu samaan syvyyteen kuin ruukussa. Jos kyseessä on paakkutaimi, kangas jätetään paakun ympärille maatumaan, vain solmut katkaistaan, kun puu on paikoillaan. Uusi multa tiivistyy, joten istuta puu pienelle kummulle. Tällöin istutuskuoppaan ei muodostu painannetta, johon vesi kertyisi.

Tarkista, että puu on suorassa. Tiivistä multa polkemalla. Laita kaksi tukevaa tukikeppiä puun molemmin puolin noin puolen metrin päähän ja sido puu leveällä sidontanauhalla tukevasti kiinni. Tukikepit on hyvä pitää paikoillaan 2-3 vuotta, jotta puu saa juurtua rauhassa ja kasvaa suoraan.

Kastelu on tärkeää sekä istutuksen yhteydessä että sen jälkeen noin kahden vuoden ajan. Kastelua helpottaa kastelupussi, joka asetetaan puun rungon ympärille ja täytetään vedellä. Vesi valuu hitaasti imeytyen maahan, kastellen maan syvältä.

Voit myös asentaa kasteluputken istutuskuoppaan ja imeyttää vettä suoraan juuristolle sitä kautta.
Peitä maa kuorikkeella. Kuorike pitää maan kosteampana ja suojaa rikkakasveilta.
Suojaa runko rungonsuojalla. Se on halpa henkivakuutus, joka suojaa runkoa jäniksiltä, peuroilta ja ruohonleikkureilta. Talveksi kannattaa vielä lisätä vähintään 120 cm korkea verkko.

Kirsikkapuu

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.