Perunat

Perunan kasvatusohjeita

Seuraa näitä ohjeita, niin saat omasta puutarhastasi maukkaita ja ravitsevia


Tiesitkö, että perunoita voi kasvattaa myös ämpärissä parvekkeella tai terassilla?
Perunat on hyvä laittaa itämään lämpimään ja valoisaan paikkaan, jolloin ne itävät ennen istutusta. Perunoita idätetään noin neljä viikkoa valoisassa paikassa huoneen lämmössä. Näillä vinkeillä saat herkulliset perunat omasta maasta tai vaikka ämpäristä! Yhdestä ämpäristä saat noin kattilallisen perunoita ja turvemultasäkistä noin kymmenkunta perunaa.

  1. Istuta peruna lämpimään maahan hyvin idätettynä. Perunoita istutetaan noin 30 cm välein. Tällöin neliölle menee noin 10 perunaa. Aarille (10 m x 10 m) on hyvä varata 25-35 kiloa siemenperunaa. Istutus matalaan vakoon n. 10 cm syvyyteen, niin että peruna peittyy täysin. Se ei saa enää idätyksen jälkeen saada auringonvaloa! Ämpäriviljelyssä laitetaan muutama peruna ainakin puoleen väliin ruukkua.
  2. Anna taimien kasvaa rauhassa.
  3. Lisää multaa niin paljon, että penkki on reilusti koholla maan pinnasta kun kasvusto on n. 15-20 cm korkea. Näin perunat pysyvät varmasti maan alla eivätkä tule pintaan tai muutu vihreiksi.
  4. Huolehdi kastelusta. Penkki pidetään tasaisen kosteana koko kasvukauden!
  5. Poista perunoiden varret niiden alkaessa kellastua ja lakastua tai jos epäilet ruton merkkejä. Kun peruna kukkii, kannattaa käydä kurkkaamassa joko perunoita on valmiina syötäväksi.
  6. Korjaa sato n. 10-14 vrk varsiston poistosta.
  7. Kuivaa ennen varastointia tai syö tuoreena suoraan maasta nostettuna (muista kypsentää ;)) ja herkuttele!

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.