Search
Close this search box.

Häät

Hääkukat

Yksi elämäsi tärkeimmistä päivistä
Hääpäivää suunnitellaan usein pitkään ja valmisteluihin laitetaan paljon aikaa sekä rahaa. Haluamme olla kumppaninasi kukkiin liittyvissä pohdiskeluissa ja toteuttamassa unelmiesi hääkukat. Voit varata myymälästä ilmaisen konsultointiajan hääkukkien suunnitteluun tai tulla vierailemaan paikan päällä sinulle sopivalla hetkellä. Huomioithan, että varatessasi suunnittelun etukäteen, saat varmasti floristin ajan. Voit sopia ajan myymälässä tai soittamalla myymälöiden numeroihin:
Espoonlahti: 0504000247
Herttoniemi: 0505608778

Hääkimppu
häät hääkuva kukat

Muistilista:

 1. Mieti ensin juhlien värimaailma ja mahdollinen teema
 2. Haluatko pihistää vai panostaa kukkien suhteen?
  Panostamalla on mahdollisuus tehdä upeita kaaria tai jopa kukkaseinä juhlapaikalle, mutta pienelläkin budjetilla saamme paikasta kauniin. Haluatko asetella kukat itse tai tehdä pöytiin köynnöstä? Tekemällä itse voit säästää monessa asiassa.
 3. Etsi inspiraatiokuvia esimerkiksi Pinterestistä tai instagramista
  Usein floristimme saavat jo kuvailun perusteella visiostasi kiinni, mutta varminta se on, kun tuot mukanasi inspiraatiokuvia. Voit olla jo päättänyt tietyt lajikkeet, joita haluat hyödyntää tai näyttää vaikka haluamasi värisävyt floristille. Kuvia voi laittaa myös jälkeenpäin.
 4. Mieti budjetti etukäteen
  Meidän on helpompi ehdottaa erilaisia paketteja sekä vaihtoehtoja, jos alustavaa budjettia on mietitty ennen tapaamista. Jos budjetti on pieni, floristin on turha ehdottaa teknisesti vaikeaa ja aikaa vievää morsiuskimppua, kun saman tyyppisen voi saada edullisemminkin. Morsiussidonta vie pääsääntöisesti enemmän aikaa, kun normaalin kukkakimpun sidonta, sillä ne käsitellään vieläkin huolellisemmin ja kukkiin käytetään erilaisia aineita, jotta voimme varmistua koko päivän kestävyydestä ilman vettä. Erillistä morsiuslisää meillä ei ole. (budu pieni, kukkavalinnat vaikuttaa et mitä lajikkeita)
 5. Tapaaminen floristin kanssa
  Vaikka monia häihin liittyviä palveluja pitää varata vuosia etukäteen, hääkukkien tilaaminen suositellaan tehtäväksi vasta n. 2-3 kk ennen häitä. Tällöin saamme annettua tarkan tarjouksen ja varmistelemaan tiettyjen kukkien saatavuutta suurena päivänäsi. Toki voit tulla jo vuottakin aikaisemmin fiilistelemään, mutta tällöin emme pysty antamaan kuin suuntaa antavan hinta-arvion.
 6. Tapaamisen jälkeenFloristimme lähettää sinulle sovitusti tarjouksen, joka sisältää inspiraatiokuvasi hintoineen. Tarjous on aina voimassa rajoitetun ajan. Kun hyväksyt tarjouksen, saat tilauksesta vahvistuksen toimituksella tai noudolla myymälästä. Lähetämme edellisenä iltana vielä kuvan hääkimpusta ja vieheistä, jotta ehdimme tarvittaessa tekemään vielä loppusilauksia. Näin voit nukkua levollisesti häitä edeltävän yön tietäen kukkien olevan täydelliset.

Yleisimmät sidontatyöt häihin

Morsiuskimppu

Morsiuskimpussa otetaan huomioon monia asioita: kimpun tyyli, häämekko ja koko. Floristimme huolehtivat teknisestä puolesta ja siitä, että kimppu pysyy kauniina läpi tärkeän päivän. Jokainen kimppu on omanlaisensa ja se saa kertoa tarinaa. Kimppuun voi halutessaan kiinnittää esimerkiksi kauniisti riippuvat silkkinauhat tai pienen medaljongin, jossa on läheisen kuva mukana. Juhlapaikalla morsiuskimppu löytää paikkansa hääparin pöydästä.

Viehe eli rintakukka

Sulhasen rintakukka eli viehe kiinnitetään puvun vasemmalle puolelle valmiilla hakaneulalla. Sulhasen vieheessä on usein käytetty samoja pääkukkia, kun morsiuskimpussa ja se on kooltaan suurempi kuin esimerkiksi bestmaneilla. Samat väriteemat toistuvat myös bestmanien vieheissä. Usein viehe tulee sulhaselle, bestmaneille ja morsiamen isälle. Nykyään usein myös sulhasen isä saa vieheen koristamaan juhla-asua.

Hiuskukat

Meiltä saa myös hiuskukkia – yleensä ne on liimattu valmiiksi pinneihin, jotta kampaajan on helppo lisätä ne valmiiseen kampaukseen. Myös kukkaseppeleet ovat suosittuja etenkin boheemeissa häissä. Hiuskukkia valitaan usein morsiamelle, kaasoille ja morsiamen tai sulhasen äidille. Kampaukseen lisättävät kukat ovat edullisia, joten se on suosittu tapa kiittää esimerkiksi vanhempia avusta häiden suunnittelussa.

Kaasojen kimput

Kaasoille valikoidaan usein pienemmät kimput, yleensä samoista kukista, joita on käytetty morsiuskimpussa. Kaasojen kimppuja kannattaa hyödyntää myös juhlapaikan koristelussa, sillä ne ovat ennemmin käytössä kirkossa ja valokuvissa. Kimpuille kannattaa siis varata maljakot juhlapaikalta esimerkiksi lahjapöydästä, tervetuloa-kyltin vierestä tai WC-tilasta. Kaason kimppua voidaan hyödyntää myös heittokimppuna, mutta kerrothan siitä etukäteen, jotta pystymme huomioimaan sen sidonnassa käytettävillä neuloilla.

Kukat kannattaa sovittaa kattaukseen sopiviksi.
Kukat kannattaa sovittaa kattaukseen sopiviksi.
Vaaleanpunaiset, valkoiset ja persikan sävyiset kukat ihastuttavat aina!
Vaaleanpunaiset, valkoiset ja persikan sävyiset kukat ihastuttavat aina!

Heittokimppu

Jos kaasolle ei tule omaa kimppua, on tapana valita heittokimppu. Heittokimppu on selkeästi pienempi ja kevyempi kuin morsiuskimppu, jotta vaaratilanteita ei synny perinnettä kunnioitettaessa. Kimppua kannattaa hyödyntää koristeena juhlapaikalla, sillä yleensä se heitetään ruokailun jälkeen.
Kukkakorut
Ylelliset kukkakorut ovat erityisiä ja jäävät varmasti mieleen! Morsiamen pukuun voidaan sovittaa esimerkiksi kukista tehty kaulakoru tai vyö. Kukat liimataan pohjaan, jolloin varsinaista kiinnitystä suoraan pukuun ei tarvita. Kukista tehty rannekoru on myös lumoava idea kiittää kaasoja tai äitejä. Usein pienempiin koruihin, esimerkiksi rannekoruihin liimataan kukkien terälehtiä tai pienikukkaisia lajikkeita, jotta ne pysyvät tarpeeksi siroina.

Asetelmat kirkkoon

Alttarilla on usein kirkon sesonkiin sopivat kukat, mutta moni haluaa hääväreihinsä sopivat asetelmat myös kirkkoon. Asetelmat toteutetaan korkeisiin lasimaljoihin, jotta ne näkyvät hyvin valokuvissa ja jonka jälkeen ne on helppo siirtää juhlapaikalle esimerkiksi buffet-pöytään tai sisääntuloon. Asetelmat ovat usein näyttäviä ja korkeita, jolloin ne koristavat isompaakin tilaa. Muistathan varmistaa kirkosta, että omia kukkia saa tuoda tilaisuuteen. Myös kirkon penkkien päätyihin on mahdollisuus pujotella köynnöstä, jota voi hyödyntää juhlapaikalla.
Terälehtien heittäminen riisin tilalla
Nykyään riisin heittäminen kirkon portailla on monessa seurakunnassa kiellettyä. Tilalle ovat tulleet vahvasti saippuakuplat ja ruusun terälehdet tai puiden lehdistä leikattu silppu. Meiltä saat myös terälehtiä, jos niiden heittäminen on sallittua. Rajoitukset kannattaa kysyä suoraan kirkolta.

Kukkakaari

Pinterest on täynnä toinen toistaan kauniimpia vihkikaaria koristeltuina kukilla. Vihkikaari voidaan toteuttaa suoraan esimerkiksi metalliputkiin tai muuhun rautaiseen ja tukevaan kaareen. Sitä voidaan hyödyntää myös juhlapaikalla kuvauspisteenä, jolloin sille valitaan tuulensuojaisa ja mielellään katettu paikka. Sisätiloihin se kannattaa rakentaa vasta paikan päällä tai kaikista oviaukoista tulee saada tarkat mitat ennen kaaren suunnittelua. Meiltä saat palveluna myös floristit juhlapaikalle hoitamaan koristelut. Kukkakaareen voi yhdistää myös väreihin sopivia ilmapalloja.

Kukkaseinä

Erityiselle päivälle erityinen koriste – kukkaseinä. Tämä uskomattoman upea yksityiskohta, jolla voi koristaa esimerkiksi morsiusparin takana olevan seinän tai kuvauspisteen. Aina uniikit seinät suunnitellaan toiveidesi mukaan sen sopien harmonisesti juhlapaikkaan. Ne voidaan tehdä valmiiksi myymälässä tai juhlapaikalla. Kukkaseinä on kaikkea mistä olit haaveillut ja vielä enemmän, siitä puhutaan vielä vuosienkin päästä. Seinään voi kiinnittää myös valokuvia tai muita tärkeitä muistoja.

Pöytäkukat

Pöytien koristelun mahdollisuuksien kirjo on valtava. Yksi haluaa rönsyilevää sekä runsasta köynnöstä täydentävillä kukilla, toinen yksinkertaisen tyylikkäitä pikkumaljakoita ja kolmas korkeat asetelmat. Kaikki vaihtoehdot ovat kauniita ja suunnittelijansa näköisiä. Muutama vinkki pöytäkoristeluihin:

– Köynnöstä ei välttämättä tarvitse sitoa kiinni, vaan vihreät voi asetella pöydälle ja pujottaa valitut kukat leikattuina köynnösten väliin. Näin säästetään kustannuksissa, mutta pöydästä tulee runsaan näköinen.
– Köynnökseen voi yhdistää myös pikkumaljakoita ja kynttilöitä.
– Pikkumaljakoihin kannattaa valita muutamaa eri lajiketta, esimerkiksi vahakukka, eustoma ja eucalyptus tai harsokukka, neilikka ja ruscus. Eucalyptuksiakin löytyy kymmeniä eri lajikkeita, joihin voidaan paneutua tarkemmin floristin kanssa käytävässä konsultaatiossa.
– Asetelmat kannattaa tehdä korkeaan lasimaljaan, jossa jalka/varsi on kapea. Näin vastakkain istuvat henkilöt näkevät toisensa, eikä asetelma estä kontaktia. Sillon pöydälle voi asetella myös muita koristeita tai vaikka kynttilöitä

Toteutamme myös uskomattoman kauniita kukkaseiniä erilaisiin tilaisuuksiin.
Toteutamme myös uskomattoman kauniita kukkaseiniä erilaisiin tilaisuuksiin.

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.