Surusidonta

Surusidonta

Kun suru kohtaa, tulee ajankohtaiseksi hautajaisten järjestely. Olit sitten lähiomainen, lapsuudenystävä tai naapuri, me autamme sinua valitsemaan tilanteeseen sopivat kukat.

Floristimme sitovat viikoittain kymmeniä surukimppuja ja vankan kokemuksen sekä uusien ideoiden ansiosta voit luottaa, että lunastamme odotukset kukkien osalta. Meille voit tulla turvallisin mielin, vankka ammattitaito ja myyjien lämmin suhtautuminen auttavat sinua tärkeiden päätösten edessä.

Koska kukat ovat viimeinen tervehdys edesmenneelle, ei niihin liity varsinaista etikettiä värien tai muun osalta. Jos historiaanne liittyy esimerkiksi paljon iloa ja naurua – voit valita sitä kuvaavat värikkäät kukat. Valkoinen ja vaaleat sävyt ovat myös suosittuja surusidonnassa. Mihin ikinä päädytkään – muista, että päätös on sinun. 

Kaikissa myymälöissä on kuvastot, jotka antavat ideoita ja inspiraatiota. Surusidonta tehdään kuitenkin yksilöityinä ja esimerkiksi sesongin saatavuus vaikuttaa käyttettäviin kukkiin. 

Osanottokimppu

Osanottokimppu lähetetään yleensä kotiin vainajan omaisille ilmaisemaan osanottoa – kukat kertovat sen mihin samat eivät riitä.

Voit lähettää valmiin kimpun verkkosivujemme kautta tai pyytää erityisesti tiettyä kimppua myymälässämme.

Hautavihko/surulaite

Yleisin hautajaisissa käytetty kukkalaite. Malli voi olla pitkänomainen tai pyöreähkö. Kukat ja värit voi valita omien tai vainajan mieltymysten mukaisesti. Surulaite sidotaan aina kahvalliseen sieneen. 

Nykyään sidotaan myös surukimppuja, jotka ovat hieman pienempiä kuin surulaitteet ja kukat ovat omilla varsilla. Kaikki mallimme voidaan sitoa sekä kimpuksi, että laitteeksi. 

Arkkulaite

Arkun päälle tuleva kukkalaite valitaan arkun malliin ja väriin sopivista kukista. Se voi olla pitkänomainen tai leveä tai koko arkun voi somistaa vaikka vainajan lempikukilla.