Takuu

takuu

Takuu

takuu

Alapuolelta löydät lupauksemme tuotteiden laadusta, takuun voimassaolosta ja istutusohjeet. Katso jokaisen eri kasvi- ja tuoteryhmän oma takuu. Otathan yhteyttä myymäläämme lisäkysymyksissä!

 

Leikkokukat, ruukkukukat ja kesäkukat

Takaamme, että kukkien laatu on toimitettaessa hyvä. Reklamaatio  huonolaatuisista kukista on osoitettava  viimeistään  toimitusta seuraavana päivänä kukat toimittaneeseen myyntipisteeseen. Muistathan että kukat ovat eläviä ja tarvitsevat vettä ja sopivan lämpötilan,  emme vastaa väärin käsitellyistä kukista.

Takuuehdot

Takuun piiriin kuuluvat monivuosite pensaat, puut ja köynnökset, joiden menestymisvyöhyke on I-VII.

1.4.-15.8. ostetuilla kasveille saman vuoden lokakuun 15. päivään asti,

16.8.-31.11. ostetuille kasveille seuraavan vuoden kesäkuun ensimmäiseen päivään asti,

mikäli kasvi on istutettu yleisesti tiedossa olevalle menestymisvyöhykkeelleensä. Tätä aremmille tai ruukkuun istutetuille kasveille ei ole talven yli takuuta.

Talvenyli -takuu ei koske jalo- ja köynnösruusuja eikä Rhododenron ja Clematis sukuja eikä viherympäristöliiton taimitakuuehtojen poissulkemia kasveja.

Huomioi kuitenkin, että syyskauden mahdollisten alennusmyyntien aikana takuu annetaan vain normaalihintaisille kasveille. Halutessaan asiakas saa talven yli takuun myös alennusmyynnissä olevalle valikoimalle maksamalla niistä täyden hinnan.

 

Jotta takuu olisi voimassa:

 • istutus- ja hoito-ohjeita on noudatettava
 • kasvien olosuhdevaatimuksia on noudatettava mahdollisimman hyvin
 • takuuta ei anneta kasveille, jotka istutetaan ruukkuihin, laatikoihin yms paikkoihin, tai jätetään istuttamatta
 • takuu ei kata kuljetuksen, väärän hoidon, kastelun tai lannoituksen, lumen jyrsijöiden tai tuholaisten aiheuttamia vahinkoja.

Jos olet noudattanut annettuja istutus- ja hoito-ohjeita, ja taimi on kuitenkin kuollut, ota aina ensin yhteys myymäläämme ja palauta pyydettäessä kuollut taimi kokonaisena juuripaakkuineen sekä ostokuitti osoituksena takuun voimassaolosta. Saat tilalle uuden taimen maksutta!

 

Säilytä ostokuitti todisteeksi takuun voimassaolosta!

 

Istutusohje

 • Ota huomioon kasvien valovaatimukset.
 • Istuta oikeaan syvyyteen.
 • Poista muoviruukut ja -kääreet.
 • Kaiva riittävän iso kasvualusta (myyjän ohjeiden mukaan) ja käytä hyvää rikkaruohotonta multaa. Pakattu puutarhamulta on sopivaa kaikille kasveille. Tiiviillä savimailla istuta aina kumpareen päälle.
 • Älä poista havujen ja runkopuiden paakkukankaita. Avaa vain solmut, kun kasvi on istutuspaikallaan.
 • Tiivistä multa juuripaakun ympäriltä kevyesti jalalla polkien ja runsaalla vedellä 10-30 l vettä / taimi (Puuvartiset kasvit) .
 • Huolehdi, ettei kasvin paakku kuivu kahden(2) viikon aikana istutuksesta, sillä vasta juurruttuaan kasvi ottaa maasta vettä. Kuivana keväänä ja kesällä kastele 10-20 l/kasvi noin 3-4 päivän välein vähintään kuukauden ajan, tai kunnes kasvi on varmasti juurtunut maahan. Varjostaminen vähentää haihdutusta.
 • havu- ja muiden ikivihreiden kasvien talvihoidossa tärkeintä on, että kasvit ovat syksyllä saaneet riittävästi kosteutta maasta ja istutuksesta seuraavina 2-3 kevättalvena ne suojataan kuivattavalta auringonvalolta ja tuulelta, mikäli maa on roudassa. (Kysy myyjältä tarkemmin!)

Katso lähin myymälä