Tammikuun puutarhakalenteri

Tammikuun puutarhakalenteri on pitkälti fiilistelyn ja tulevan kauden suunnittelun aikaa! Sanomme aina, että puutarhan rakentamisessa ja hoidossa haaveilu on puoli ruokaa. Ota siis kuppi kuumaa, istahda sohvalle ja kaiva siemen- tai taimikuvastot esille!

 • Kylvä ensimmäiset siemenet
  Innokkaimmat puutarhurit laittavat tammikuussa ensimmäiset siemenet itämään. Voit alkaa esikasvattamaan sisällä jo esimerkiksi paprikoita, chilejä, mansikoita, pelargoneja ja jättiverbenaa. Siemenet ja kuvastot ovat saapuneet Herttoniemen myymälään! Meiltä saat kaiken taimien kasvatukseen liittyvän aina erilaisista kasvualustoista pieniin kasvihuoneisiin saakka. Meillä saat myös aina vinkit, joilla onnistut!
 • Suojaa nuoret havut ja alppiruusut
  Etenkin tuijat, aurinkoisella paikalla olevat kartiovalkokuuset ja alppiruusut kannattaa suojata varjostusverkolla ensimmäisten talvien ajan. Varjostusverkot voi asentaa jo syksyllä, mutta viimeistään ne tulisi saada paikoilleen helmikuussa kun valon määrä ja auringon polttavuus on lisääntynyt huomattavasti. Varjostusverkot suojaavat palovaurioilta (=ruskeilta kasveilta keväällä) ja estävät tehokkaasti myös eläintuhoja (=peurojen jyrsimä tuija-aita). Lue lisää kasvien talvisuojaamisesta TÄÄLTÄ.
 • Tiputa ylimääräiset lumet kasvien päältä
  Kun lämpötila sahaa aktiivisesti suojasään ja pakkasen väliä, myös lumikuorman paino muuttuu nopeasti. Kasvit voivat pahimmillaan katketa märän lumen painosta kokonaan. Kun käyt säännöllisesti tiputtamassa pahimmat lumet pois, säästyt lumivaurioilta.
 • Jätä meille toiveesi kevään valikoimasta
  Teemme kovaa vauhtia kevään viimeisiä tilauksia ja nyt onkin aika vaikuttaa valikoimaan. Oletko etsinyt jo pidempään jotain tiettyä lajiketta tai tiedät haluavasi isomman erän kasveja. Nyt on loistava aika kertoa meille, jotta pystymme metsästämään himoitsemasi kasvit valikoimaan. Voit laittaa tuotetoiveita info@puutarhanikkarit.fi
 • Nauti talven leikkokukista
  Talvi on monen ihanan leikkokukan parasta aikaa ja se näkyy etenkin laadussa. Nyt parhaimmillaan ovat mm. tulppaanit, jaloleinikit ja kruunuvuokot. Lue juttumme talven kaunottarista TÄÄLTÄ.