Tulppaanien väriloisto

takuu

Tulppaanien väriloisto

Tulppaanien väriloistoa

Tuomalla kotiin, ystävälle tai työpaikalle kimpun värikkäitä tulppaaneita saa helposti keväisen mielen. Kotimaisia tulppaaneja valmistuu myyntiin talven aikana noin 50 miljoonaa kappaletta, lajikkeitakin Suomessa on noin sata erilaista.  Kaikkiaan maailmassa viljellään noin 6 000 tulppaanilajiketta. Joitain erikoislajikkeita tuodaan Suomeen myös ulkomailta, lähinnä Hollannista. Tulppaanien väriloisto saa kodin kukoistamaan!

Oikealla hoidolla varmistat, että tulppaanisi ilahduttavat sinua jopa viikon.

Osta aina tuoreita kukkia. Tuoreiden tulppaaneiden varret ovat napakat, lehdet terveen vihreät ja nupuissa näkyy selvästi lajikkeelle tyypillinen väri. Vältä ostamasta tulppaaneita, joissa väri ei ole näkyvissä, sillä saattaa olla etteivät ne avaudu kunnolla. Tulppaanien yksi säilytystapa on ns. kuivasäilytys. Ennen maljakkoon asettamista avaa vain paketin tyvi ja viillä varsista terävällä veitsellä muutaman sentin palat. Laita paketti kylmään veteen noin puoleksi tunniksi, jolloin tulppaani saa nestejännityksensä takaisin. Jos tulppaanit on jo kaupassa säilytetty vedessä, kukat ovat valmiit maljakkoon aseteltaviksi. Laita vettä maljakkoon vain vähän, liika vesi saa tulppaanin varret venymään nopeasti. Huolehdi kuitenkin ettei vesi pääse loppumaan. Sipulikukkana tulppaani on jo kerännyt tarvitsevansa ravinteet sipulista, joten se ei kaipaa kukkaravinteita. Jos mahdollista, nosta tulppaanit yöksi viileään paikkaan. Säilytä hedelmät ja tulppaanit aina erillään toisistaan. Kypsyvät hedelmät erittävät etyleenikaasua, joka vaikuttaa tulppaaneihin vanhentavasti.

Vinkki:

“Käy nojatuoli- tai ihan oikealla matkalla Amsterdamin kupeessa Keukenhofissa.”

32:n hehtaarin puutarhassa kukkivat huhti- toukokuussa noin kuusi miljoonaa sipulikukkaa. Tulppaanien lisäksi Keukenhofissa voi ihailla narsisseja, krookuksia, hyasintteja ja muita kirkasvärisiä kevätkukkasia.