Viherkasvien kevät

Viherkasvien kevät

Valon lisääntyessä ulkona alkaa viherkasvien kevät ja kasvu huonetiloissa. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa kasvien kunto talven pimeyden ja kuivan huoneilman jäljiltä.

Maaliskuussa valomäärän kasvaessa voit niukasti lisätä kastelua ja alkaa lannoittamisen miedolla lannoitteella. Lannoitteena voit käyttää joko veteen liukenevaa rakeista kastelulannoitetta, valmista nestettä tai multaan upotettavia pitkävaikutteisia lannoitepuikkoja. Noudata aina lannoitepurkissa olevaa annosteluohjetta.

Mullan vaihto

Keväällä kasvun alkaessa on aika antaa monille viherkasvien juurille ja sivuversoille lisää kasvutilaa eli vaihtaa uusi suurempi ruukku ja samalla ravinteikas multa. Varmista puutarhakauppiaaltasi, tarvitseeko sinun kasvisi jokavuotista ruukunvaihtoa.

Useat viherkasvit viihtyvät pitkiäkin aikoja samassa kasvualustassa ja joskus jopa kärsivät uudelleenistutuksesta. Jos mullan vaihtoa tarvitaan, valitse aina vain muutamaa senttiä entistä suurempi ruukku ja ravinteikas kuohkea kukkamulta.

Tiivistyneen mullan voi varovasti rapsuttaa pois ja laittaa tilalle uutta multaa. Mullanvaihdon jälkeen ei muutamaan viikkoon lisälannoitusta suositella. Tiesitko, että puutarhamyymälästä löydät monille viherkasveille erikoismultaa, esim. altakasteluruukuissa oleville kasveille, orkideoille ja kaktuksille?

Puutarhamyymälöissä on keväällä upeat valikoimat erilaisia ruukkuja. Kevään tuntua tuo sisällekin uusien raikkaiden ruukkujen vaihtaminen. Ruukkujen värin voit valita tyylikkäästi sisustukseesi samanväriseksi sopivaksi tai leikitellä eri väreillä. Tyyli on vapaa!