Yleisimmät joulukukat

JOULUTÄHTI
Joulutähti tarvitsee runsaasti valoa ja tasaista kosteutta, mutta ei siedä seisovaa vettä. Joulutähti on erittäin kestävä kukka mutta vedossa se tiputtaa helposti lehtensä joten sijoita kasvi mieluummin huoneen keskelle kuin vetoisalle ikkunalle. Kylmyys on myös pahasta, joulutähti ei kestä alle 10 asteen lämpötiloja. Kukinnan jälkeen joulutähti menestyy hyvin viherkasvina. Ei suositella syötäväksi, mutta ei ole myrkyllinenkään, maitiaisneste saattaa ärsyttää herkimpiä.

Atsalea

ATSALEA Atsalea tarvitsee runsaasti valoa ja vettä eikä kärsi kylmästä vaan viihtyy paremmin ja kukkii sitä pidempään, mitä viileämpi huoneilma on. Kastele atsalea upottamalla ruukku esim. vesiämpäriin 2-3 kertaa viikossa muutamaksi minuutiksi. Sopii yleensä myös allergikoille.

Amaryllis

AMARYLLIS Amaryllis viihtyy huoneenlämmössä ja valoisassa paikassa. Saa kuivahtaa kunnolla kastelujen välissä. Sen voi ostaa jo hyvissä ajoin ennen jouluruuhkia ja säilyttää kotona viileässä. Lämpimässä paikassa ja liiallisella kastelulla kukkavana venyy helposti pituutta ja silloin kaivataan tukikeppiä jonka voi huoletta tuikata sipulin läpi , jos ei aio kukittaa amaryllistään uudestaan seuraavana vuonna. Jos haluaa sipulin kukkivan uudestaan seuraavana vuonna, leikataan kukkavana kukinnan jälkeen pois ja kasvia hoidetaan viherkasvin tavoin kevään ja kesän ajan. Syksyllä lopetetaan kastelu, kuihtuneet lehdet katkaistaan, ruukku siirretään viileään (n.10C) kolmeksi kuukaudeksi jonka jälkeen se istutetaan uudestaan ja jäädään odottamaan uutta kukintaa. Sopii yleensä myös allergikoille.

Jouluruusu

JOULURUUSU Jouluruusu viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä. Sitä pitää kastella säännöllisesti mutta vesi ei saa seistä lautasella. Lehdet kellastuvat helposti, mutta se ei tarkoita että kasvi olisi kuolemassa vaan lehdet voi leikata pois ja nauttia kukinnasta. Jouluruusu on monivuotinen perenna joka voidaan kukinnan jälkeen säilyttää kevääseen asti viileässä paikassa tai lumihankeen upotettuna ja istuttaa sitten ulos suojaiseen, puolivarjoiseen sekä hyvin vettä läpäisevään kukkapenkkiin. Sopii yleensä myös allergikoille.

Tulilatva

TULILATVA Tulilatva on helppohoitoinen kausikukka, jonka kukinta kestää pitkään huolimattomallakin hoitajalla. Tuoksuttomuutensa ansiosta sopii hyvin myös allergisille henkilöille. Kastele tulilatvaa niukasti ja anna kuivahtaa kastelujen välillä. Uudelleen kukittaminen saattaa onnistua kun laittaa tulilatvan kesäksi ulos.

Syklaami

SYKLAAMI Syklaami pidetään tasaisen kosteana ja kastellaan alusvadin kautta. Vesi saa seistä aluslautasella noin tunnin jonka jälkeen ylimääräinen kaadetaan pois, sillä liiallinen kastelu aiheuttaa lehtien kellastumista ja kukinnan loppumista. Samanlaisia oireita voi seurata myös jos kukka on liian lämpimässä paikassa sillä ihanne lämpötila syklaamille olisi alle 20 astetta.

Hyasintti

HYASINTTI Hyasintti menestyy hyvin erilaisissa valo-olosuhteissa. Kastele sitä maltillisesti sillä liika kastelu venyttää kukkavartta. Jos varsi kuitenkin pääsee kasvamaan liikaa pituutta, sen voi tukea tikulla, jotta kukka ei painu alas ja katkea. Nuppuinen hyasintti aukeaa noin viikossa täyteen kukkaansa ja pisimpään se kukkii jos kasvi voidaan siirtää yöksi viileään paikkaan. Voimakas tuoksu.

Kartiovalkokuusi

HAVUKASVIT Havukasvit tarvitsevat tasaista kastelua ja niitä saa suihkuttaa säännöllisesti. Talvenkestävät lajikkeet voidaan istuttaa kevään tullen ulos.

Orkidea

ORKIDEA Orkidea viihtyy parhaiten valoisassa, vedottomassa paikassa. Upeat kukat kestävät useita viikkoja. Orkidea kastellaan upottamalla ruukku haaleaan veteen n.15min ajaksi kerran viikossa.

SKIMMIA Skimmia viihtyy viileässä ja sitä saa kastella säännöllisesti, mutta pinta mullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Suihkuttaa sitä voi säännöllisesti.

TULPPAANI Tulppaani menestyy hyvin erilaisissa valo-olosuhteissa. Kastele sitä maltillisesti sillä liika kastelu venyttää kukka vartta. Pisimpään tulppaani kukkii, jos se voidaan siirtää yöksi viileään paikkaan.

TASETTI Tasetti viihtyy valossa ja viileässä. Kukinta kestää pidempään, jos siirrät tasetin yöksi viileään. Voimakas tuoksu.

KIELO Jalokielot viihtyvät parhaiten viileässä ja ne saavat hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Kukinnan jälkeen juurakot voi säilyttää kellarissa kevääseen ja istuttaa sitten ulos. Voimakas tuoksu.

Muita artikkeleita:

Ajankohtaista

Joulu on saapunut myymälöihin

Vaikka marraskuun pimeys koettelee, ovat myymälämme täynnä upeita tunnelmavaloja, toinen toistaan kauniimpia joulukukkia, ideoita ja inspiraatiota. Joulu on saapunut myymälöihin! Suosittelemme tilaamaan kukat ajoissa etukäteen

Lue lisää
espoon keskus kiinni
Ajankohtaista

Espoon keskus on laskeutunut talviunille

Hei rakas viherpeukalo, Espoon keskuksen myymälä on suljettu tältä kaudelta. Kiitos teille hyvät asiakkaat ihanista kesäisistä muistoista kasvien, tuoksujen ja tunnelman parissa! Toivottavasti näemme ensi

Lue lisää

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.