Search
Close this search box.

Helmikuun puutarhakalenteri

Helmikuun puutarhakalenteri on pitkälti fiilistelyn ja tulevan kauden suunnittelun aikaa! Sanomme aina, että puutarhan rakentamisessa ja hoidossa haaveilu on puoli ruokaa. Ota siis kuppi kuumaa, istahda sohvalle ja kaiva siemen- tai taimikuvastot esille!

 • Kylvä ensimmäiset siemenet
  Innokkaimmat puutarhurit laittavat tammikuussa ensimmäiset siemenet itämään. Voit alkaa esikasvattamaan sisällä jo esimerkiksi paprikoita, chilejä, mansikoita, pelargoneja ja jättiverbenaa. Siemenet ja kuvastot ovat saapuneet Herttoniemen myymälään! Meiltä saat kaiken taimien kasvatukseen liittyvän aina erilaisista kasvualustoista pieniin kasvihuoneisiin saakka. Meillä saat myös aina vinkit, joilla onnistut!
 • Suojaa nuoret havut ja alppiruusut
  Etenkin tuijat, aurinkoisella paikalla olevat kartiovalkokuuset ja alppiruusut kannattaa suojata varjostusverkolla ensimmäisten talvien ajan. Varjostusverkot voi asentaa jo syksyllä, mutta viimeistään ne tulisi saada paikoilleen helmikuussa kun valon määrä ja auringon polttavuus on lisääntynyt huomattavasti. Varjostusverkot suojaavat palovaurioilta (=ruskeilta kasveilta keväällä) ja estävät tehokkaasti myös eläintuhoja (=peurojen jyrsimä tuija-aita). Lue lisää kasvien talvisuojaamisesta TÄÄLTÄ.
 • Tiputa ylimääräiset lumet kasvien päältä
  Kun lämpötila sahaa aktiivisesti suojasään ja pakkasen väliä, myös lumikuorman paino muuttuu nopeasti. Kasvit voivat pahimmillaan katketa märän lumen painosta kokonaan. Kun käyt säännöllisesti tiputtamassa pahimmat lumet pois, säästyt lumivaurioilta.
 • Jätä meille toiveesi kevään valikoimasta
  Teemme kovaa vauhtia kevään viimeisiä tilauksia ja nyt onkin aika vaikuttaa valikoimaan. Oletko etsinyt jo pidempään jotain tiettyä lajiketta tai tiedät haluavasi isomman erän kasveja. Nyt on loistava aika kertoa meille, jotta pystymme metsästämään himoitsemasi kasvit valikoimaan. Voit laittaa tuotetoiveita info@puutarhanikkarit.fi
 • Nauti talven leikkokukista
  Talvi on monen ihanan leikkokukan parasta aikaa ja se näkyy etenkin laadussa. Nyt parhaimmillaan ovat mm. tulppaanit, jaloleinikit ja kruunuvuokot. Lue juttumme talven kaunottarista TÄÄLTÄ.

Muita artikkeleita:

Ajankohtaista

Talven suosituimmat leikkokukat

Talven suosituimmat leikkokukat hurmaavat maljakossa! Ylivoimaisesti tunnetuin ja suosituin kukka tähän aikaan vuodesta on tulppaani. Kymmenien eri lajikkeiden joukosta löydät varmasti suosikkisi! Kokeile esimerkiksi isoja

Lue lisää
Ajankohtaista

Ilahduta ystävää kukilla!

Ilahduta ystävää kukilla! Ystävät – ne tyypit, jotka antavat enemmän kuin ottavat. Tukevat vaikeina aikoina ja iloitsevat kanssasi onnistumisissa. Osa on kulkenut mukana jo lapsuudesta

Lue lisää
Ajankohtaista

Hae meille töihin – floristi

Sinä innostuva, ammattitaitoinen floristi– haluamme juuri sinut! Meillä on tarjolla sinulle monipuolista työtä puutarhamyymälässä floristiikan parissa. Arvostamme odotukset ylittävää asiakaspalvelua, oma-aloitteisuutta sekä kykyä priorisoida työtehtäviä. Odotamme

Lue lisää

Tarjoyspyyntölomake

Onko pihaprojekti alkamassa ja haluaisit isomman erän kasveja?

Usein pihaprojekteissa kasveja tarvitaan kerralla useita kappaleita. Meillä on erinomaiset ja pitkät suhteet niin kotimaisiin- kuin eurooppalaisiinkin viljelijöihin, joilta saat laadukkaat sekä kestävät taimet pihallesi. Kaikki tarjouspyyntöjen kautta tulleet kasvit sisältävät kasvuunlähtötakuun.
Pyydä rohkeasti tarjous isommalle erälle kasveja joko kotiinkuljetuksella tai suoraan noudettuna myymälästä. Tuotteita voi hakea projektin edetessä (istuttamisen tahdissa) tai ne voi noutaa isona eränä kerralla. Tarjouspyynnön hyväksyttyäsi hintatiedot löytyvät suoraan myymälästä nimelläsi tai ne toimitetaan pihallesi sovittuna ajankohtana. Tarkemmat toimitusehdot ja aikataulu sovitaan tarjouksen yhteydessä.

Meidän kauttamme saat upeat kesä- ja kausikukat, hyötykasvit, puut, pensaat, perennat, havut ja kukkasipulit koristamaan puutarhaasi.

”Kun haluat nostaa jalkasi ylös ja katsoa pihasi valmistumista”

Me teemme sen puolestasi – toteutamme persoonallisen ja toiveittesi mukaisen pihan: kukkamaat, nurmikot, vesiaiheet, keittiöpuutarhat ja helppohoitoiset ratkaisut. Luomme päivittäisessä työssämme pieniä paloja paratiiseja ympäri pääkaupunkiseutua. Rakastamme innostua uusista ideoista ja projekteista, kun saamme toteuttaa sekä seurata kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua uuden pihan valmistumisen myötä. Yksittäisenkin kukkapenkin kunnostus nostaa pihan arvoa ja saat nauttia sen tuomista eduista vuodesta toiseen.

Viherrakennuksen asiakkaana sinulla on oma asiakasvastaava, jonka kanssa kommunikoit läpi projektin, tarjouksesta lähtien aina loppukatselmukseen saakka. Asiakasvastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viherrakentajiemme kanssa pitäen heitä ajan tasalla mahdollisista muutoksista ja työn etenemisestä.

Viherrakennusryhmämme tekee kaikki pihan työt nopeasti ja ammattitaidolla, sinun toiveidesi mukaisesti. Viherrakennus voidaan aloittaa puutarhakonsultoinnilla tai sinulla voi olla valmis suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Kasvit saat tarjouksen perusteella kauttamme valmiiksi toimitettuina ja istutettuina kasvuunlähtötakuulla. Jokainen kokonaisuus on erilainen ja viherrakennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Piharakennus voi olla helppoa ja kivaa!

Pyydä tarjous viherrakennuksesta alla olevalla lomakkeella ja aloitetaan yhdessä unelmasi rakentaminen!

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

Liity PuutarhaDikkariksi!

Jätä sähköpostiosoitteesi ja liityt PuutarhaDikkariksi. Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa jäsenetuja sekä ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita puutarhanhoitoon.

1. Kauden erikoisuudet & VIP-etuudet ensimmäisenä

2. Ajankohtaisia vinkkejä ja ohjeita puutarhanhoitoon

3. Kuitit & taimitakuu pysyvät tallessa

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen Tietosuojakäytäntöä ja Käyttöehtoja sovelletaan.

HUOM!

Tuotteiden noudot alkaen 8.4. Ilmoitamme tekstiviestillä saapuneesta tuotteesta.