Yleisimmät viherkasvit & hoito-ohjeet

Yleisimmät viherkasvit & hoito-ohjeet

Huone- ja viherkasveissa on perinteikkäitä ja yleisimpiä esimerkkejä. Alapuolle on listattu muutamia näistä ja niiden hoito-ohjeita.

Fiikus ginseng Hauska uutuuskasvi jonka juuriosa muodostaa erikoisia `jalkoja`. Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa hieman kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kasvi pitää melko kosteasta ilmasta.

Tillandsia cyanea, Eliaksenkukka Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Pitää hyvin kosteasta ilmasta ja vedellä suihkuttamisesta. Kasvi pidetään pienessä ruukussa. Kasvualustaan sekoitetaan rahkasammalta ja turvemultaa.

Cycas revoluta, Käpypalmu Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Käpypalmut pitävät talvella hieman huoneenlämpöä alhaisemmasta lämpötilasta. Pitää kosteasta ilmasta ja vedellä suihkuttamisesta. Istutetaan uudelleen 2-3 vuoden välein, hiekka-savimultaan.

Muehlenbeckia, Lankaköynnös; Valoisa kasvupaikka, mutta ei suoraan auringonpaisteeseen. Multa pidetään läpi vuoden tasaisen kosteana, pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Istutetaan uudelleen 2-3 vuoden välein hiekansekaiseen multaan ja ruukun pohja salaojitetaan kunnolla. Pitää leikkaamisesta ja viihtyy kesällä ulkona varjoisassa paikassa..

Chamaedorea elegans, Vuoripalmu Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä.. Kasvi pitää melko kosteasta ilmasta. Kasvualustaksi sopii savipitoinen hiekkamulta. Tämän palmun saa jopa kukkimaan huoneoloissa!

Dracaena marginata, Reunustraakkipuu Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Pitää huoneenlämmöstä, lämpötila ei saa laskea alle 15 asteen. Kasvualustaksi hiekkapitoinen turvemulta.

Dracaena deremensis, Supputraakkipuu; Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Pitää huoneenlämmöstä, lämpötila ei saa laskea alle 15 asteen. Pitää melko kosteasta huoneilmasta. Kasvualustaksi hiekkapitoinen turvemulta.

Zamia pumila;samiakäpypalmu Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Pitää talvella 15-18 asteisesta lämpötilasta. Kasvi pitää kosteasta ilmasta ja vedellä suihkuttamisesta. Huonekasvina harvinainen, käpypalmujen sukulainen.

Alocasia lowii, Alokaasia Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kasvukautena runsas kastelu. Lämmin paikka, 20-24 astetta. Kasvualusta ravinteikas turve- tai kompostimulta.

Nukkumaija Valoisa tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kasvukautena runsas kastelu, pitää vedellä suihkuttamisesta. Kasvualustaksi käy hapahko turvemulta.

Timanttiananas Guzmania Valoisa tai puolivarjoisa paikka. Kukinto kestää kauan, jopa useita kuukausia. Niukka mullan kastelu, mutta lehtiruusukkeessa saa olla vettä.

Pullojukka Nolina recurvata Aurinkoinen tai valoisa kasvupaikka, saa kuivahtaa kastelujen välillä. erittäin helppohoitoinen ja kestävä huonekasvi.

Dracaena Fragrans Lemon Lime Tuoksutraakkipuu Kestävä ja helppohoitoinen viherkasvi Puolivarjoinen kasvupaikka, saa kuivahtaa kastelujen välillä.

Hopea-aralia, Polyscias Varjoisa kasvupaikka, pitää suihkuttelusta, niukka kastelu.

Dracaena surculosa Täplätraakkipuu Sitkeä ja helppohoitoinen uutuuskasvi. puolivarjoisa kasvupaikka, saa kuivahtaa kastelujen välillä.

 KATSO LÄHIN MYYMÄLÄSI JA OSTA OMASI